Недоволни пловдивчани блокират бул. „Свобода“

Жителите на пловдивски квартал на протест против отварянето на две малки улички

Жителите на карето между булевардите „Пещерско шосе“, „Копривщица“,  „Свобода“ и „Васил Априлов“ излизат на протест заради отварянето на улиците „Данаил Юруков“ и „Леденика“ към бул. „Свобода“ и бул. „Копривщица“. Хората са събрали 500 подписа в подписка, която ще бъде внесена в кметството на район „Централен“ против отварянето на улицата.

Живеещите в кв. „Младежки хълм“ са били информирани, че общината има намерение да отвори към двата булеварда двете малки квартални улички, които нямат и тротоари. Най-вероятно това става заради удобството на родителите, които оставят децата си в ЦДГ „Чучулига“, смятат жителите на кварталчето. Те обаче са против тези улици да се отварят, защото така целият трафик от големите булеварди ще започне да преминава през техния квартал, с цел да избегнат задръстванията.

Малките улици са без тротоари и всъщност хората от квартала, които повечето са пенсионери, са принудени да се движат по тях. Те смятат, че повишеният трафик ще се отрази и на четирите блока, строени през 60-те, които имат пропадания и слягания – имат становище от инженер за тези проблеми на конструкцията на сградите. Освен това са на мнение и, че ще се увеличат нивата на запрашаване и шум в района.

Заради това днес хората ще излязат в 18.30 ч. да протестират и възнамеряват да блокират бул. „Свобода“.

Поради това булевардът ще бъде затворен за движение и ще се промени маршрутът на автобусите.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top