Недоволни заплашиха да блокират магистралата заради кратерите по Рогошко шосе - DC news

Недоволни заплашиха да блокират магистралата заради кратерите по Рогошко шосе

Състоянието на пътя е известно от години на институциите

Множество дупки дебнат шофьорите по Рогошко шосе. Повече от 15 години отсечката между община Марица и община Пловдив не е ремонтирана, а само изкърпвана.  Местните хора казват, че дупките са толкова нагъсто, че е трудно да бъдат избегнати, предава bTV.

Състоянието на пътя е известно от години на институциите. Всяка година той се изкърпва, но дупките отново се отварят. Местните се оплакват, че е почти невъзможно да се пътува по този път.

Рано тази сутрин бус, превозващ месо, беше спукал гума на пътя, а шофьорът се чудеше как да я подмени и беше извикал приятели на помощ.

Жители на близките села пък бяха струпали спукани гуми до няколко дълбоки кратери. Много от тях смятат да съдят община Пловдив заради щетите по колите им.

От общината съобщиха в писмен отговор до bTV, че пари за цялостна или частична рехабилитация на пътя не са предвидени в бюджета до края на годината. Според тях причината за дупките е проектирането на самата отсечка, кото няма как да издържи на толкова голямо натоварване.

От община Пловдив коментират, че в следващия бюджет ще бъдат заложени 16 милиона лева.

Хората обаче са недоволни и смятат, че това са празни обещания. Те заплашиха, че ще блокират пътя, а дори и магистрала „Тракия“ като следваща стъпка от недоволството им.

Снимки: стоп кадри bTV

Подобни статии

Top