Недоволни жители на Кършияка развяха трибагреници пред общината (СНИМКИ)

Ето какви са исканията на инвеститора от Мулдава към община Пловдив за парка в „Северен“

Три са основните предложения на инвеститора от Мулдава Байрям Солак за терена в пловдивския район „Северен“, заради който от две седмици протестират живеещите наоколо пловдивчани. Това стана ясно днес на среща между инициативния комитет в защита на парка в кв. „Кършияка“ и кмета Иван Тотев. Докато течеше срещата в заседателната зала, пред сградата на Общината изчакваха 15-на жители на „Кършияка“, облечени с жълти жилетки и с национални трибагреници.

Над 200 протестиращи скандираха в Кършияка: Искаме си парка!

„Едното е за един електрически кабел, който е положен в имота. Солак твърди, че кабелът е положен без негово знание, но истината е друга – за това има строително разрешение, което е обявено на предишния собственик – този на хотел „Санкт Петербург“, посочи кметът на район „Северен“ Ральо Ралев. Според него този захранващ кабел води към жилищни кооперации и е прекаран в началото на 2017-та година по установения ред.

Другото желание на Солак е общината да премахне бункера, който се намира в имота. „Няма как ние да направим това, тъй като не сме собственик на този бункер. Инициативният комитет е внесъл искане до областния управител, в което се пита дали не е държавен. В това има логика, защото този бункер е бил на поделението в този район“, каза още Ралев.

1 2

Подобни статии

Top