Неформална обучителна програма за юноши стартира в Младежки център Пловдив

Програмата е съставена от 13 модула на различни теми

От днес – 6 юли, в Младежки център Пловдив стартира второто издание на обучителната програма „Млад стажант- Младите (въз)действат“, която дава пространство за изява, творчество и споделеност на младите хора. Всеки вторник в рамките на месец и половина участниците ще се впускат в различни обучения, посветени на въздействието на младия човек върху заобикалящата го среда. С надграждането на своите умения по време на всеки от модулите, те ще имат възможността да реализират все по-успешно идеите си, да изразяват свободно позицията си и да участват активно в обществото.

Програмата е съставена от 13 модула на различни теми, като:

• Емоции и изразяване, преодоляване на стереотипи
• Креативност и изкуство
• Екология и доброволчество
• Социално предприемачество и управление на проекти
• Създаване на съдържание
• Информираност и защита в онлайн среда

Това са едни от основните цели на наръчника по програмата „Младите (въз)действат“, създаден от образователния екип на Младежки център Пловдив, в партньорство с Младежки център – Враца, Младежки център – Добрич и Международен младежки център Стара Загора от Националната мрежа на младежките центрове, както и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Норсенсус Медиафорум.

Дейностите ще се провеждат на открито в биоградинката на ОП „Младежки център Пловдив“.  Обученията са безплатни и са предназначени за младежи от 15 до 29 години.
Нужна е регистрация ТУК.

Дейността се реализира като част от проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Подобни статии

Top