Нефтохимик фалира, БФС му отне лиценца

Президентът Анелия Златкова върна акциите на Община Бургас

Един от традиционните български футболни клубове – Нефтохимик (Бургас) фалира!

Президентът Анелия Златкова вече входира писмо до Община Бургас за връщане на акциите поради невъзможност и нежелание да продължи финансирането на отбора.

Това означава, че клубът ще преустанови участието във Втора лига.

„Връщайки акциите на Община Бургас, аз дефакто се отказвам да продължавам финансирането на клуба. В момента, както се знае, нямаше ток на стадион „Ефбет Арена“ на мача със Спортист от Своге. Отказвам да бъда манипулирана и да ми се извиват непрекъснато ръцете за каквото и да било. Най-вероятно лицензът на Нефтохимик ще бъде отнет, така че отборът няма как да продължи участието си във Втора Професионална лига. Проведох среща с другия акционер Константин Джамбазов с който обсъдих поемането на детско-юношеската школа“, заяви пред „Новапрес“ Анелия Златкова.

В рамките на тази календарна година всички задължения към доставчици и неплатени фактури поемаме ангажимента да бъдат изплатени, допълни още бизнесдамата пред изданието.

В същото време на свое заседание днес Лицензионната комисия на БФС взе решение да бъде отнет лиценза на ПФК Нефтохимик Бургас 1962 за участие във ВПЛ през сезон 2021/2022.

„Решението, взето на 4 ноември 2021 г., е резултат от неспазване на финансовия феърплей и наличие на просрочени задължения към държавни институции и персонал.

Преди началото на настоящия сезон ПФК Нефтохимик Бургас 1962 получи условен лиценз, подлежащ на ежемесечен мониторинг, условията по който не са спазени.

Решението влиза в сила, считано от днес“.

Подобни статии

Top