Негативните мисли, които ни дърпат назад

Ние сме зависими от своите мисли. Не можем да променим нищо, ако не можем да променим начина си на мислене.

Мислите ни днес създават живота ни утре. По-долу блогърът Марк изброява пред marcandangel.com. 12 разрушителни мисли, от които трябва да се освободим

“Моето минало предопределя бъдещето ми.”

Не трябва да гледате на провалените си опити в миналото и грешките, които сте допуснали като индикация за вашия бъдещ потенциал, а като на част от процеса по израстване. Не е задължително всичко да приключва с хепиенд, за да бъде най-ценния опит в живота ви. Когато стане много трудно, поемете си дълбоко въздух. Знайте, че повечето велики неща се случват, когато най-малко ги очаквате. Продължавайте да работите върху себе си и това със сигурност ще ви се отплати. Да загубиш е временно състояние, да се откажеш е това, което го прави постоянно.

“Интересува ме какво мислят хората за мен.”

Игнорирайте невъзпитаните хора, които говорят за вас зад гърба ви. Това е точно мястото, където трябва да бъдат – зад гърба ви. Да бъдеш силен не значи, че винаги трябва да печелиш битките. Истинската сила се крие в това да бъдеш достатъчно мъдър, да не обръщаш внимание на незначителните неща и да го правиш с високо вдигната глава.

“Някой ден ще правя това, което ме кара да се чувствам щастлив.”

Понякога, в опитите ни да направим всички останали щастливи ни прави нещастни. Помнете, днес сте възможно най-стари от това, което сте били до момента и възможно най-млади от това, което някога ще бъдете. Малко е плашещо, но е истина. Ако въобще има перфектен момент да следваш ценностите си и да преследваш мечтите си, този момент е сега.

“Не мога,” “Твърде късно е,” “Не съм достатъчно добър,” и т.н.

Ние никога не знаем къде ще се озовем в края на нашето пътуване. Все пак знаем къде сме днес; и от тук можем да използваме надеждата и любовта, за да определим пътя си напред. Нашето отношение към живота опъва платната и не само определя финалната дестинация, а по-важното е, че определя и пътуването, и изживяванията по пътя.

“Има толкова много неща, които може да се объркат.”

Спрете да се страхувате от това, което може да се обърка, а започнете да мислите за чудесните неща, които ви предстоят. Даже по-добре е да мислите за всичко, което дори в момента е както трябва. Бъдете благодарни за нощите, които са се превърнали в утрини, приятелите, които са станали семейство, миналите мечти и целите, които са се превърнали в реалност. Използвайте тези позитивни гледни точки, за да се заредите за един по-позитивен и прекрасен утрешен ден.

“Никога няма да ти простя!”

Нужно е силно сърце, за да обичаме, но е нужно дори още по-силно сърце, за да продължим да обичаме след като сме били наранени. Ако някой ви нарани, предаде, разбие сърцето ви, простете му, затова че са ви помогнали да се научите да имате доверие и да сте внимателни, когато отваряте сърцето си. Сега сте по-силни и по-добре подготвени да откриете любовта, която наистина заслужавате.

1 2

Top