Нелегални алкохол и цигари иззеха полицаи в Пловдив и Сухозем (СНИМКИ)

700 кутии цигари без бандерол и над половин тон ракия са иззети от униформените

При проверка на сигнал за съхранение, разпространение и контрабанда на акцизни стоки служители на Шесто РУ извършили проверка на павилион. В търговския обект, който се намира на улица «Възход», работела 65-годишна жителка на кв. „Столипиново“. Жената държала кутити без изискуем по закон бандерол  под тезгяха и ги продавала на «проверени» клиенти.

Извършено било претърсване на къщата й, където също били открити безакцизни цигари. От павилиона и имота са иззети  близо 700 кутии цигари с различни марки – „КАРЕЛИЯ“, „КАРЕЛИЯ СЛИМС“ И „ДАВИДОФ СЛИМС“. Жената е  задържана в ареста.

Междувременно от дома на 78-годишен жител на село Сухозем, община Калояново полицаи от РУ-Хисар иззели голямо количество нелегален алкохол. В избата на човека те намерили пластмасови туби, бидони и бутилки с различна вместимост, съдържащи  повече от половин тон ракия.

Това не е първото престъпление на възрастния мъж. Преди година служителите на реда са докуменитрали и друго престъпление с безакзизни стоки, извършено от него – продажба на безакцизни цигари и тютюн, а мъжът е бил наказан по административен ред от Агенция „Митници“.

Работата по случаите продължава по указания задени от компетентната прокуратура.

Подобни статии

Top