Нено Димов застава пред съда, решават дали да остане в ареста

Делото за мярката е от 12.30 ч.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Нено Димов. Димов се изправя пред съда в 12.30 ч., уточниха от пресцентъра на прокуратурата.

Припомняме, че Нено Димов е в ареста за 72 часа, след като беше обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник, в качеството му на министър на околната среда и водите.

Спецпрокуратурата иска Нено Димов да остане за постоянно в ареста, обвиниха бившия министър в безстопанственост

Министър Нено Димов подаде оставка от ареста, а премиерът Борисов я прие.

Нено Димов подаде оставка като министър

Според разследващите Нено Димов не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че 23 месеца поред е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.

Арестуваха министър Нено Димов

Според наблюдаващия прокурор Ангел Кънев, ако бъде на свобода, Нено Димов може да повлияе на свидетелите по делото, както и на събирането на доказателства или да извърши друго престъпление. Съдът трябва да прецени дали тези аргументи са достатъчно обосновани, както и каква мярка да наложи на Димов.

Министър Нено Димов е отведен за разпит в Спецпрокуратурата

Оставката му трябва да бъде гласувана и от Народното събрание в първите дни след зимната ваканция на депутатите.

Снимка: Епицентър

Top