„Неохрон“: Сигурен балотаж на изборите, ГЕРБ излиза начело на първия тур

Все още не е ясно кои двама кандидати ще стигнат до балотажа

На предстоящите кметски избори балотаж в Пловдив със сигурност ще има, но не е ясно още кои двама кандидати ще се явят на втория тур. Това сочи собствено  социологическо проучване на Изследователската асоциация „Неохрон“, проведено сред 690 пловдивчани в периода 7-13 септември. Извадката на проучването е представителна по пол, възраст и образование, като методът на набиране на информация е стандартизирано интервю „очи в очи“, съобщава Радио Пловдив.

Трима кандидати са основните претенденти за кметския стол – Здравко Димитров, Славчо Атанасов и Дани Каназирева.  Изследването показва около 26% подкрепа за Здравко Димитров, а Атанасов и Каназирева имат по около 21 процента подкрепа, но притежават потенциал за повече и е възможно да достигнат резултата на представителя на ГЕРБ.

„Много от хората са заявили, че не са решили още за кого да гласуват или се колебаят. Така не може да се каже със сигурност кои двама кандидати ще отидат на балотаж“ – коментира председателят на „Неохрон“ Николай Близнаков.

Наскоро издигнатият кандидат на БСП Николай Радев е четвърти, далеч назад с около 7,5% подкрепа. „Неговата кампания обаче е съвсем в началото и резултатът му може да се покачи“, коментира Близнаков.

Останалите кандидати за кметове събират под 4 процента подкрепа – сочи проучването.

В надпреварата за общински съветници ГЕРБ води убедително

При партийните листи за Общински съвет ГЕРБ води убедително с 34 процента подкрепа и продължава безспорно да е основната политическа сила в Пловдив, която на тези избори е невъзможно да бъде изместена от първото място, но пък и не събира мнозинство – показват данните от изследването.

1 2

Подобни статии

Top