„Неохрон“: Сигурен балотаж на изборите, ГЕРБ излиза начело на първия тур

Следват с близки резултати НФСБ-ВМРО с 16 процента, Съюз за Пловдив с 14 на сто, БСП с 11 пункта и Демократична България с около 4 процента.Всички останали евентуални независими кандидати са под 4 процента.

Висока избирателна активност очакват социолозите

От „Неохрон“ очакват избирателна активност около 55 процента, но практиката показва, че тя винаги е по-ниска, така че участието вероятно ще е около 45 процента.

С много изпуснати шансове и несъществени изяви – така 42 процента от пловдивчаните оценяват работата на общинската власт за провеждането на Европейската столица на културата през 2019-а година – сочи проучване на „Неохрон“. Повече пловдивчани – 22 процента, оценяват работата като провал, а като много добра я оценяват едва 18 на сто от жителите на града.

Изследването на „Неохрон“ откроява три главни проблема за Пловдив.

На първо място са високите данъци и такси, които са основна грижа за 56 процента от анкетираните. На следващо място идва тежкият трафик и проблемите с градския транспорт. И на трето място пловдивчани изтъкват замърсената околна среда и корупционните сделки и разпродажбата на общинско имущество.

1 2

Подобни статии

Top