Неонатологията на УМБАЛ „Пловдив“ благодари на дарителите си

Отслужиха водосвет за здраве и благополучие на екипа в отделението

Водосвет за здраве и благополучие на екипа в отделението по Неонатология на УМБАЛ – Пловдив отслужиха отец Теодосий и отец Петър в параклиса на болницата, разказаха от лечебното заведение. В навечерието на големите християнски празници те осветиха хляб и червено вино, които бяха раздадени на пациентите и персонала. След службата двамата свещеници обиколиха отделението, за да благословят най-малките пациенти на болницата и техните родители.

„В момента отделението ни е пълно. Грижим се за около 30 бебета, сред тях има 3 двойки близнаци, а всяка година лекуваме 1100-1200 бебета“, сподели ръководителят на звеното д-р Диана Аргирова. Тя отбеляза, че голяма част от малките пациенти идват от всички общини в Пловдивска област, а също от региона на Смолян и Кърджали. Постъпват недоносени деца, но и значителен брой от новородените, на които медиците помагат да преодолеят редица проблеми.

Медиците отправиха и благодарност към Бог, че в последната година им е изпратил толкова щедри и човечни дарители, с тяхна помощ Неонатология разполага с високотехнологична медицинска апаратура и има възможността да прилага  най-съвременно лечение.

Подобни статии

Top