Неонатологията в УМБАЛ "Пловдив" получи ценна апаратура от фондация "Нашите недоносени деца" - DC news

Неонатологията в УМБАЛ „Пловдив“ получи ценна апаратура от фондация „Нашите недоносени деца“

Система за пречистване на вода и лампа за по-лесен венозен достъп включва дарението

Неонатологичното отделение на УМБАЛ „Пловдив“  получи като дарение от фондация „Нашите недоносени деца“ система за пречистване на вода и лампа за по-лесен венозен достъп. Средствата за ценната апаратура  бяха събрани в кампания на Фондацията чрез Platformata.bg.

„Благодарим за благотворителната инициатива в помощ на нашето отделение, заяви от името на  екипа, който  се грижи за около 180-200 недоносени бебета годишно“, д-р Диана Аргирова,  началник  на Неонатология към УМБАЛ „Пловдив“. Тя посочи, че системата за обратна осмоза се използва за пречистване на вода, необходима за апаратурата в отделението.

С помощта на специалната лампа се  визуализира фината кръвоносна система на бебетата и се улеснява прецизната работа на медицинските специалисти при интервенции.

„Признателни сме  на всички  хора с огромни и топли сърца, които се включиха в кампанията, така  средствата бяха събрани за много кратко време. Всеки малък жест на подкрепа е безценен!“,  заяви началникът на отделението. Тя припомни, че благодарение на благотворителните инициативи на фондация „Нашите недоносени деца“ отделението в „УМБАЛ-Пловдив“ е получило кувьоз, монитори за наблюдение, кислородни апарати, столове за кърмене.

С тяхна помощ е обзаведена и специалната семейна стая, където родителите имат възможност да общуват с децата, докато са в лечебното заведение.

Подобни статии

Top