Непълнолетен бандит преби и ограби 36-годишна в Пловдив, отива на съд - DC news

Непълнолетен бандит преби и ограби 36-годишна в Пловдив, отива на съд

Приятелят му също ще бъде съден, укрил откраднатия от жертвата мобилен телефон

Непълнолетен бандит е пребил и ограбил 36-годишна жена в Пловдив преди година. 17-годишният А.Ш. е предаден на съд от Окръжната прокуратура, която внесе обвинителен акт срещу него в Окръжния съд.

Обвинението срещу младежа е за това, че на 27 август 2019 г., в гр. Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, е отнел чужда движима вещ – мобилен телефон и силиконов протектор за него, всичко на обща стойност 99 лева, от владението на другиго – пострадалата 36-годишна жена, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване и грабежът е придружен с причиняване на средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта й.

Срещу приятеля на момчето – също на 17 години, е повдигнато обвинение за това, че е укрил откраднатия джиесем.

От прокуратурата припомнят, че на 26 август 2019 г., вечерта, в гр. Пловдив, двете момчета били с техни приятели и употребили алкохол. В малките часове на 27 август 2019 г., тръгнали да се прибират по домовете си, но преди това решили да се разходят. Те взели кучето – питбул, на обвиняемия К.Б. и започнали да обикалят из квартала, където живеели.

Към 4:50 часа, двамата преминали покрай кафе автомат и забелязали жена, застанала пред машината, за да си купи кафе. Тя отивала на работа, първа смяна, в близкия хипермарект. Обвиняемите се приближили към нея. В първия момент жената не се притеснила, защото помислила, че те също идват за кафе. Когато усетила, че са зад нея, тя  инстинктивно се обърнала. В този момент била ударена в лицето от обвиняемия А.Ш. Обвиняемият  К.Б. бил на около 2 метра разстояние с питбула. А.Ш. продължавал да удря жената по лицето и тялото, като К.Б. му викал да спре, но той не се отказвал.  Жената паднала на земята и от джоба на панталона й се показал мобилния телефон. А.Ш. го взел, след което двамата обвиняеми се оттеглили от мястото.

Пострадалата успяла да се добере до болница, близка до мястото, откъдето бил подаден сигнал в полицията. През това време А.Ш. дал телефона на К.Б., като му казал да го пази до другия ден, за да не го намери баба му вкъщи.  Съдебномедицинската експертиза е установила, че на пострадалата жена е причинено счупване на челюстта, контузии на главата и лявата ръка.

Двамата младежи са с наложени мерки за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Подобни статии

Top