Непобедима Ивет Горанова гарантира още един медал за България

Българската каратистка постигна 3 победи и е на полуфинал, има сили и за златото

Българката Ивет Горанова си гарантира най-малко бронзов медал в категория кумите до 55 килограма на олимпийския турнир по карате в Токио.

Нашето момиче спечели трите си мача в Група А, с което оглави потока. Така тя се класира на полуфинал, с което си осигури отличие от Игрите.

Младата ни състезателка победи в третия си двубой Сара Бахманяр от Иран. Поведе с 2:0, след това допусна изравняване за 2:2. В заключителните секунди отново поведе с 3:2, а след това и с 5:2, за да се зарадва искрено на постигнатото.

В първия спаринг тя се справи с Тцуюн Уен от Китайско Тайпе с 5:2 точки. Ивет Горанова записа успех с 5:1 точки над туркинята Серап Йозчелик Арапоглу във втория си двубой от груповата фаза.

Полуфиналът на Ивет Горанова е от 14:22 часа.

Българката заяви пред БНТ, че има сили за златния медал.

„Имам сили за още колкото искате срещи. Мотивацията ми е много голяма, няма какво да ме спре. Нямам респект към нито една съперничка“, коментира още Ивет Горанова.

Българката е едва на 21 години и е най-младата участничка в тази дисциплина. Каратето дебютира на Игрите, което прави първия медал изключително ценен не само за страната ни, но и за този спорт като цяло.

Източник: БНТ, Снимки: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Подобни статии

Top