Непредставена експертиза отложи отново делото срещу д-р Иван Димитров за убийството на Плъха

Експертите били много натоварени

За пореден път бе отложено делото срещу д-р Иван Димитров днес в Апелативния съд днес, тъй като не е готова назначената миналия път по искане на прокуратурата допълнителна комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза.

Експертите трябваше да отговорят на три въпроса, два от които свързани с гилзите и куршумите от незаконния пистолет на Димитров. Така ще се изясни дали куршумът, с който е убит Плъха, съответства на някоя от двете гилзи, намерени на местопрестъплението.

Днес обаче в съдебната зала се оказа, че експертите не са готови. В писмо до Апелативния съд те уведомяват съдебния състав, че са много натоварени, а обемът на поставената задача е голям. Заради това се стигна до отлагане на делото за 10 март от 14 часа.

За два дни това е второто дело, отложено заради непредставена експертиза. Вчера по същата причина се отложи за февруари делото на Окръжен съд – Пловдив за двойното убийство на Васил и Христо Ботеви от бизнесмена и съдружник на едната жертва Йордан Таков.

Припомняме, че прокуратурата протестира оправдателната присъда за убийстото на Плъха, постановена за втори път от Окръжния съд. С тази присъда рентгенологът бе оневинен за убийството, но осъден условно за притежанието на незаконно огнестрелно оръжие. Д-р Димитров също обжалва наказанието си.

Лекарят за втори път застава пред апелативните магистрати,

след като първият път те върнаха делото му за разглеждане отново в Окръжния съд. И първия път окръжните магистрати го оневиниха за убийството на Жоро Джевизов – Плъха, но го осъдиха за незаконното оръжие условно.

Рентгенологът застреля Плъха на 2 март 2018 г., след като ромът влязъл в дома му и разбил гаража в двора, за да краде. Докторът отишъл да види какво става и заварил крадеца. При последвалата схватка стрелял с незаконния си пистолет, докато Плъха го наранил с нож по крака и го замерил с метална табела.

И втория път д-р Димитров бе осъден от Окръжния съд в Пловдив условно – на 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Снимка: Архив DCNEWS

Подобни статии

Top