Нестандартно място за фотосесия си избраха младоженци от Асеновград(СНИМКИ)

Събитието се случва за първи път в Асеновград

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград се превърна във вълшебно място на младоженци от града. Младото семейство избрало да си каже „Да!“ именно магичната дата 20.02.2020.  Дъждовното време обаче ги провокирало да измислят интересно и нестандартно място, на което да запечатат сватбения си ден. Така се родила идеята да направят сватбената си фотосесия именно в асеновградската библиотека.

Библиотекарите били приятно изненадани и изключително възхитени от нестандартното решение на младоженците. Първото място, на което директорът на Градска библиотека Милена Марковска въвела булката и младоженеца, била „Стаята на приказките“ – там, където приказките оживяват.

Младото семейство и техните кумове се снимали под изящните картини на Коста Форев. А Марковска им пожелала както приказките винаги завършват с щастлив край, така техният семеен живот да е дълъг, щастлив, да живеят в мир, любов и разбирателство. Спомен на семейството ще останат и снимките пред огромните макети на чудесата на света.

Както на сватба традицията повелява, младоженците си тръгнали от библиотеката с подаръци. Те получили специален календар, на който била отбелязана датата 20.02.20 г. Освен това, сред подаръците били и чаши с послание „Книгите съхраняват миналото, а библиотеките създават бъдещето“. Пожеланията на библиотекарите били именно такива – културното средище, което двамата влюбени са избрали, за да запечатат сватбения си ден, да им носи много вълшебства и споделени моменти.

В края на емоционалната среща булката споделила, че нейната сестра пък е сключила брак точно преди 20 години на същата дата – 20.02.2000 г. „Създадоха ни прекрасно настроение в този мрачен и дъждовен ден. Избраха библиотеката като едно от най-интересните места в Асеновград, а аз се превърнах неволно във водеща на символичен сватбен ритуал“, каза директорът Милена Марковска. Тя допълни, че Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ е третата в България, след Русе и Самоков, която младоженци избират, за да проведат сватбената си фотосесия. Това говори, че все повече хора припознават библиотечното пространство като място за срещи, общуване и четене.

Подобни статии

Top