Неуредени финансови отношения довели до убийството на Пелов (ВИДЕО)

Владимир Пелов е бил с променена външност

Основната версия на прокуратурата за стрелбата, при която снощи беше застрелян Владимир Пелов, са неуредени финансови отношения. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата тази сутрин.

Застреляха избягал затворник в Ботевград, стрелецът бере душа (СНИМКА)

Властите са разполагали оперативна информация, че от около месец Пелов се намира на територията на Ботевград. Всеки сигнал, който е бил получаван, е бил проверяван, каза старши комисар Георги Григоров, директор на ОДМВР-София. Той обясни, че на ден са получавали по 10-15 сигнала. Проведена е и специализирана полицейска операция на 2 юни т.г., при която били проверени няколко адреса, но издирваният не е бил открит.

Владимир Пелов е бил с променена външност – бил е с брада, облечен със суичер с качулка и е носел шапка.

Пострадалият Марио Панчев е с две наранявания, а състоянието му не позволява той да бъде разпитан, уточниха от прокуратурата.

Няма оперативни данни в кавгата между Панчев и убития Пелов да е била намесена жена. Двамата са били приятели в миналото, имали са общ бизнес. Предстои мотивите за престрелката да се изясняват.

Назначени са съдебно-медицинска и балистична експертизи. Те ще дадат информация за това кой, с какво оръжие, какви наранявания е причинил, за да се установят всички факти по делото, допълни говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

Към момента е образувано досъдебно производство за убийството на 45-годишен мъж и за опит за убийство на 39-годишен, каза още административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова по повод извършеното късно снощи тежко криминално престъпление в Ботевград. Седмина са разпитани като свидетели, назначени са експертизи, сред които и балистична, която ще внесе яснота за това кои от намерените при огледа на местопроизшествието три пистолета са използвани при извършеното престъпление и от кого. Категорично е потвърдена самоличността на починалия 45-годишен затворник.

Снимка: bTV
видео: NOVA

Подобни статии

Top