Невероятното шоу на Ансамбъл „Българе“ отново изправи пловдивската публика на крака (СНИМКИ и ВИДЕО)

С невероятно шоу  и с бурни и нестихващи аплодисменти Христо Димитров се сбогува със сцената

За пореден път ансамбъл „Българе“ изправи публиката в Пловдив на крака с невероятното си шоу. Повече от два часа и половина артистите танцуваха, пяха и свириха на най-емблематичната за града сцена – Античния театър.

„Българе“ представиха пред пловдивската публика спектака „Тайната Българе“- седем неразказани истории“. Шоуто е предпремиерно и бенефис на именития хореограф Христо Димитров.

Интригуващото пътуване от началото с първия спектакъл “ Това е България“ през  историческото танцово шоу „България през вековете“, завладяващата сила на българските ритми и кръшни народни хора в „Осмото чудо“ и емоционалните песни на славея на ансамбъла Албена Вескова буквално спряха дъха на публиката.

Зрителите успяха да  проследят най-доброто, създадено през годините от Христо Димитров и ансамбъл „Българе“ в седем сценични картини. Освен историята на създаване на всяка от картините, присъстващите станаха съпричастни и към  интригуващи моменти от биографията на ансамбъла и на твореца.

Спектакълът отново е дело на доказалия се с оригиналните си идеи хореограф, режисьор и сценарист Христо Димитров – основател на НФА „Българе“.

Той е специален подарък за феновете на българското фолклорно наследство и бенефис на именития хореограф, който снощи излезе на сцената за последен път като танцьор.

 

Приходите от представлението ще бъдат внесени във фонда за реализиране на най-новата идея на Христо Димитров –  предстоящо грандиозно шоу, предназначено за европейската и световната сцена. Шоуто е копродукция между Българяи, Русия, Турция и Румъния, а премиерата се очаква да бъде през октомври догодина.

Подобни статии

Top