Независима експертиза за работата на биоцентралата в Труд посочва нарушения - DC news

Независима експертиза за работата на биоцентралата в Труд посочва нарушения

Областният управител Дани Каназирева се среща със собствениците

Готова е независимата експертиза, възложена от областния управител Дани Каназирева възложи във връзка с биоцентралата в село Труд. От години местните се оплакват от силните миризми, протестира и сигнализира институциите, включително и Областна администрация.

В експертизата са посочени редица нарушения и несъответствия относно технологията на работа на биоцентралата, които попадат в контрола на Агенцията по храните. Ще бъде извършена проверка по посочените проблеми в експертизата, която ще разпоредя още днес, с кратки срокове за изпълнение. Съвсем скоро ще сме готови с решение и ще поискам среща с хората от село Труд. Ще вземем всички необходими мерки, за да бъде защитено здравето на местното население„, коментира Каназирева след проведената първа работна среща и разглеждане на експертното становище. „За всички е ясно. Налице е проблем и трябва по най-бързия начин да бъде решен. В тази връзка ще се срещнем и със собствениците на Централата за биогаз„, допълни тя.

В разговорите се включиха областният управител, енергийният експерт проф. Атанас Тасев, експертът по биоцентрали – инж. Александър Воденичаров, директорът на РИОСВ Десислава Георгиева, представители на екоинпекцията и от страна на областна управа – инж. Йордан Кюмюрджиев и инж. Митко Стойчев.

Подобни статии

Top