Ники Михайлов – вратарят, който нито един фен на Ливърпул не помни!

Авторитетното издание planetfootball.com нареди българина сред най-големите провали на мениджъра Рафа Бенитес

Авторитетното издание planetfootball.com взе на прицел бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес. Медията изреди няколко играчи на мърсисайдци, които са привлечени под ръководството на специалиста, но са се провалили с гръм и трясък.

Българската следа в слуая тук е вратарят Николай Михайлов, кото е определен от изданието, като „играч, който със сигурност нито един фен на Ливърпул не помни“.

Името на стража на Левски се нареди до още петима футболисти, привлечени в тима от бившия мениджър Рафаел Бенитес, който остана в историята на мърсисайдци със спечелената Шампионска лига през 2005 година.

Освен българина, в черния списък попаднаха и играчите Себастиан Лето, Кристиан Немет, Габриел Палета, Антонио Бараган и Набил Ел Жар.

„Михайлов е може би вторият най-известен футболист в семейството си след баща си Борислав, който има над 100 мача за България. Той започва кариерата си в Левски, а изявите му предизвикаха яростта на привържениците и доведоха до предположения, че той играе заради произхода си.

Това не попречи на Ливърпул да подпише с вратаря. Клубът не успя да му уреди работна виза за Англия и той прекара три години под наем в Твенте, а след това премина за постоянно при нидерландците.

Невероятното е, че в момента на подписването си с Ливърпул, Михайлов е смятан за един от 50-те най-вълнуващи таланти на световния футбол“, пише planetfootball.com.

Подобни статии

Top