Никога не яжте тези храни вечер

Малкият нощен глад понякога изобщо не е малък и не ни оставя на мира

А както всички знаем, на гладен стомах не се спи особено добре.

Въпреки това обаче е хубаво да знаем кои храни да избегнем напълно преди да заспим, независимо дали е за вечеря или просто нещо малко за хапване.

Шоколад

Шоколадът, особено тъмният, съдържа кафеин, който ще събуди организма ви и определено няма да е от полза за съня ви.

Бургери

Те изискват повече време за храносмилане, така че ако хапнете от любимите бургери преди сън, вероятността да се събудите свежи и отпочинали е на практика минимална.

Пържени картофи

Имаме лоша новина за любителите на пържентие картофки с кетчуп. От една страна: картофките са мазни и това автоматично кара тялото да иска да се справи с мазнините, а от друга: кетчупът и по-скоро веществата, които съдържа, предизвикват киселини.

Пица

Комбинацията тесто+доматен сос+сирене, може да предизвика киселини и дори сърцебиене, особено ако сте преяли.

Сушени плодове

Сушените плодове съдържат фибри, което може да раздвижи стомаха преди лягане, затова е по-добре да ги избягвате непосредствено преди сън.

Люти храни

Те имат въздействие върху нервната система, освен това могат да раздразнят стомаха и да предизвикат сърцебиене.

Зърнени закуски със съдържание на захар

Понякога имаме желание да си хапнем от тях за вечеря с мляко, например. Добре е обаче да знаем, че те рязко повдигат нивото на кръвната захар, което не е добре преди сън.

Зелен чай

Никога не пийте зелен чай преди лягане. Той не само действа „събуждащо“ на нервната система, но и има прочистващ ефект, така че не е особено подходящ преди лягане.

Подобни статии

Top