Никола Гулев показва „Ракурси на душата“ в галерия „Възраждане“

Изложбата се открива тази вечер

Младият пловдивски художник Никола Гулев ще открие самостоятелна изложба живопис „Ракурси на душата“ в галерия „Възраждане“ на 11 февруари от 18 ч.

„Лица, край които безразлично минаваме, не ни говорят нищо, не запомняме никого. Но когато художникът нарисува тези лица върху платното, изведнъж те ни ангажират, припознаваме ги. Опитваме се да разгадаем нещо върху тях, да определим състояния, чувства, преживявания и после тези лица стават спомен. Никола Гулев майсторски е създал галерия от ликове, които ще ни предизвикат със своите тайни и истини, ще събудят нашите чувства“, разказва за изложбата галеристът Краси Алексиева.

Никола Гулев е роден в Пловдив през 1987 г. През 2006 г завършва художествена гимназия „Цанко Лавренов” със специалност живопис. През 2010 г. се дипломира като бакалавър по Педагогика на обучението по изобразително изкуство със специалност живопис в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ под ръководството на доц. Румен Жеков.

От 2010 г. е член на Дружеството на пловдивските художници. През 2012 г. завършва магистърска степен по живопис в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство с пълно отличие. От 2016 г. придобива научна титла – доктор по методика на обучението по изобразително изкуство.

Гулев работи и твори в Пловдив. Картините му са част от колекции на ценители в България, Испания, Португалия и Англия.

Подобни статии

Top