Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ е председател на Народното събрание

Юристът е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Перник

Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание. Той бе предложен от „Продължаваме промяната“. Мнчев беше подкрепен със 158 гласа от депутатите.

Минчев е завършил право в СУ, има дългогодишен стаж като адвокат, в международно призната кантора.

„Той е юрист с изрядна репутация, имаме му доверие. Нашето предложение ще бъде той да бъде за следващите 4 години. Надявам се коалиционните ни партньори да го подкрепят“, заяви на влизане в парламента тази сутрин лидерът на ПП Кирил Петков.

Кой е Никола Минчев?

Адвокатът е водач на листата на кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната“ в Перник.

Той започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”. Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара.

Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки, посочват на сайта на „Продължаваме промяната“.

Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език.

Депутатите избраха и заместник-председателите на Народното събрание:

„Продължаваме промяната“ – Мирослав Иванов
ГЕРБ-СДС – Росица Кирова
ДПС – Мукадес Налбант
БСП – Кристиан Вигенин
ИТН – Ива Митева
ДБ – Атанас Атанасов
„Възраждане“ – Цончо Ганев

Източник: БНТ
Снимки: БНТ/Десислава Кулелиева

Подобни статии

Top