Никола Спасов отказа на Ботев (Пловдив)

Сърбинът Радован Чурчич дава отговор днес, вариант е и селекционерът на младежите Александър Димитров

Старши треньорът на Царско село Никола Спасов е отказал предложение да поеме Ботев (Пловдив), пише „Тема спорт“. Наскоро човек от ръководството на „канарчетата“ се е свързал със специалиста. Той обаче е бил категоричен, че вече е дал дума на собственика на Царско село Стойне Манолов, като наскоро подписа и нов контракт.

Както е известно, босът на „жълто-черните“ Георги Самуилов обяви на 29-и май, че клубът се разделя с наставника Николай Киров-Белия. Малко след това е бил потърсен и Спасов, който през кариерата си бе помощник и наставник на Черно море.

Очаква се днес своя отговор на Ботев (Пловдив) да даде сръбският специалист Радован Чурчич. Бившият селекционер на Сърбия бе на базата в Коматево, като си е тръгнал за родината с куп дискове с мачове на Ботев. Вероятността да приеме не е малка, но засега двете страни не могат да стигнат до разбирателство относно възнаграждението му. В Тайланд, където е работил за последно, е получавал доста повече от това, което пловдивчани предлагат.

Ботев има пожарен вариант със селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров.

Николай Киров обаче продължава да е треньор на Ботев, поне по документи. Прекратяването на договорите – на неговия и помощниците му, още не е факт. Устно всичко е уточнено, от Ботев обаче не са поканили освободените да подпишат документите за раздялата.

Така днес Белия и екипът му ще се явят на работните си места. За да се прекратят договорите им, от клуба трябва да им платят по 3 заплати. Киров и екипът му имаха действащ контракт до лятото на 2020 година.

Снимка: varnautre.bg

Подобни статии

Top