Никола Цолов е шампион на Формула 4 Испания! (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Никола Цолов е шампион на Формула 4 Испания! (СНИМКИ И ВИДЕО)

15-годишният българин завърши на второ място в маратонското състезание в Новара и триумфира с титлата кръг преди края

Българинът Никола Цолов  от тима на „Кампос Рейсинг“ спечели титлата във Формула 4 Испания кръг преди края на сезона. 15-годишният българин, дебютант в шампионата, завърши второто маратонско състезание в Навара на втора позиция и стана недостижим за съотборника си Хю Бартър от Австралия, съобщава БТА.

Цолов потегли трудно и се смъкна до осмо място в последното състезание, но постепенно проби до върха и завърши на 1.876 секунди зад победителя Бартър.

След карирания флаг Цолов е с 81 точки преднина срещу австралийския си съотборник, който спечели и трите състезания в Навара. До края на сезона остават още три старта, в които Бартър не може да настигне българина в класирането.

„В един момент забелязах, че е успял бързо да излезе зад мен на второто място. Тогава разбрах, че битката за титлата завършва днес“, каза Бартър.

За Никола Цолов това бе първи състезателен уикенд без победа във Формула 4 Испания, но самият българин каза в интервюта преди началото, че ще бъде внимателен и ще пази преднината си. Преди последните три старта той е с 10 победи, четири втори и едно трето място.

Цолов е шампион и в класирането при новобранците във Формула 4 Испания – една от многото крачки към Формула 1.

 

Подобни статии

Top