Николай Алексиев - Фокса: Дизайнът на "Колежа" е напълно в духа на Ботев! (ВИДЕО) - DC news

Николай Алексиев – Фокса: Дизайнът на „Колежа“ е напълно в духа на Ботев! (ВИДЕО)

Пловдивският художник обясни значението на тотемите и какво ще има още по стените на стадион „Христо Ботев“

Пловдивският художник Николай Алексиев – Фокса е творецът, който отговаря за художествения дизайн и решения на стадион „Христо Ботев“. Той е потомствен ботевист и навремето дори е тренирал в школата на АФД „Тракия“ Пловдив.

„Тотемите на входовете към стадиона са изцяло в клубните цветове – жълто и черно. Ще се отнася до композицията – в случая имахме едни бетонни форми, линеарни, с остри ръбове – чудесни, но се нуждаеха от нещо, което да ги успокои. Затова преминахме към тези кръгли форми, които не са случайни.

Знаем, че кръгът, сферата са съвършената форма, позната на човечеството. Второ, кръгът символизира и футболната топка, ако искате. Всичко е премислено, концепцията е одобрена и няма място за притеснение.

Що се отнася да това, което искат феновете – композиции с агитки, с факли, знамена и фойерверки – и това ще го има. Местата са определени, като всеки голям клуб и тук ще има стена на славата, така че да не се притесняват, ще останат доволни“, заяви Николай Алексиев в интервю пред Радио Пловдив.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top