Николай Генов 17-и на Омиум на ЕП по колоездене на писта (ВИДЕО)

Днес българите ще се състезават на 4 км. Кейрин и в инвидуалното преследване

Българинът Николай Генов от КК „Цар Симеон 1898“ (Пловдив) завърши на 17-о място и на Омниум на Европейското първенство по колоездене на писта в „Колодрума“. Състезателят ни вече има 17-о място на Скрач в шампионата на Стария континент на домашната си писта, съобщи Радио Пловдив.

Омниум е състезание, което се състои от 4 различни дисциплини, определящи най-многостранният колоездач –  Скрач, темпови обиколки, елиминация и издържливост по точки.

Победител е колоездачът, събрал най-много точки. На ЕП в Пловдив златото спечели Матю Уолс от Великобритания със 128 точки, следван от Евгений Каралюк от Беларус със 116 и Юри Лейтао от Португалия със 115.

Николай Генов е с минус 48 точки на 17-ата позиция, а зад него останаха незавършилите Зига Йерман от Словения и Христос Воликакис от Гърция.

При жените европейска шампионка на Омниум стана Елиза Балсамо от Италия, следвана от Лаура Кени от Великобритания и Мария Новолодская от Русия.

Индивидуалното преследване при жените спечели Ниа Евънс от Великобритания, сребърна медалистка е Мартина Алзини, а бронзова – сънародничката ѝ от Италия Силвия Валсечи.

Европейски шампион на спринт при мъжете стана Максимилиан Леви от Германия, следван от Денис Дмитриев от Русия и Василиус Лендел от Литва.

Спринтът при жените спечели  Анастасия Войнова от Русия, следвана от сънародничката си Дария Шмелева и украинката Олена Старикова.

Подобни статии

Top