Николай Генов подобри националния рекорд за едночасово каране на писта - DC news

Николай Генов подобри националния рекорд за едночасово каране на писта

Националът на ПДК „Цар Симеон 1898“ завъртя 48,183 км на домашната си писта в зала „Колодрума“

Колоездачът Николай Генов подобри националния рекорд за едночасово каране на писта. В зала „Колодрума“ в Пловдив 25-годишният състезател на КК „Цар Симеон 1898“ успя да измине 192 обиколки за 60 минути с обща дистанция 48 километра 183 метра.

„Най-трудното в подобно предизвикателство е психическата нагласа, защото в рамките на този един час ти се изправяш сам срещу себе си. Дори и да има хора, които да те подкрепят от трибуните, ментално трябва да си подготвен, за да може да издържиш на това натоварване. Последните метри ми бяха доста трудни, но успях да се концентрирам и да подобря рекорда. Радвам се, че успях да го направя точно тук в родния ми град Пловдив. Приех това предизвикателство, за да популяризирам колоезденето“, коментира Генов след финала.

Досегашният рекорд за едночасова езда беше дело на друг национален състезател – Мартин Папанов от КК „Несебър“. На 1 октомври миналата година отново в „Колодрума“ Папанов навъртя 190 обиколки на пистата, като измина обща дистанция от 47 километра 250 метра за 60 минути, но сега Генов подобри неговото постижение с почти километър.

Източник: БТА, ПДК „Цар Симеон 1898“

Подобни статии

Top