Николай Генов ще направи опит да подобри рекорда за едночасово каране на писта - DC news

Николай Генов ще направи опит да подобри рекорда за едночасово каране на писта

25-годишният национал на „Цар Симеон 1898“ излиза на пистата в Колодрума точно в 12:00 часа днес

Пловдивският колоездач Николай Генов ще направи опит да подобри националния рекорд за едночасово каране на писта. 25-годишният състезател на Колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ ще пробва да измине възможно най-дълго разстояние в рамките на 60 минути. Опитът ще започне точно в 12:00 часа днес – 12 октомври, в зала „Колодрума“.

„Надявам се да постигна едно добро и оптимално време. Едночасовият рекорд е доста тежко физическо и психическо изпитание, защото в продължение на 1 час оставаш сам със себе си и там разчиташ единствено на собствените си възможности. Много по-различно е от състезанията в шосейното колоездене, когато можеш да разчиташ на съотборниците си. Надявам се утре да успея да зарадвам моите близки, приятели и познати. Те винаги са били голяма мотивация за мен и ми дават увереност, че имам сили да подобря този рекорд“ , заяви за БТА преди събитието Генов, който по-рано през тази година спечели титлата в категория „мъже-елит“ на турнира за Купа „Димитър Колев“.

Досегашният рекорд за едночасова езда е дело на друг национален състезател – Мартин Папанов от КК „Несебър“. На 1 октомври миналата година отново в „Колодрума“ Папанов навъртя 190 обиколки на пистата, като измина обща дистанция от 47 километра 470 метра за 60 минути.

Подобни статии

Top