Николай Киров е новият треньор на Берое - DC news

Николай Киров е новият треньор на Берое

Негови помощници са Иван Кочев, Тихомир Тодоров и Атанас Николов

Николай Киров официално бе назначен за старши треньор на Берое и ще ръководи тима в предстоящата среща със Славия. Наставникът ще изведе отбора за своята първа тренировка днес от 17:30 часа.

Киров е на 47 години, роден в Пловдив. В треньорската си кариера е водил отборите на Марица (Пловдив), Спартак (Пловдив), Ботев (Пловдив), Арда и ЦСКА 1948. Като наставник е носител на Купата и Суперкупата на България и двукратен финалист в турнира. Киров бе избран за „Треньор номер 1 в България“ за 2020 година. Като футболист играе на поста вратар в отборите на Марица, Ботев (Пловдив) и Добруджа.

В неговият екип ще бъдат още Иван Кочев (помощник-треньор), Тихомир Тодоров (треньор на вратарите) и Атанас Николов (кондиционен треньор).

Иван Кочев ще бъде пръв помощник на новия наставник. Като футболист той играе на поста защитник. Сребърен медалист и четикратен бронзов медалист от шампионата с отбора на Ботев (Пловдив). Бивш национал на България.

Тихомир Тодоров ще отговаря за подготовката на вратарите. Той има опит на тази позиция  в Нефтохимик, Ботев (Пловдив), Китай и ЦСКА 1948.

За физическата подготовка ще отговаря Атанас Николов. Той е бивш състезател и треньор на дълъг скок и има опит като  кондиционен треньор в Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948.

Подобни статии

Top