Николай Киров: Хареса ми, че в Арда имат дългосрочен проект

Договорът на Белия е за 1,5 години, ще работи само с български футболисти

„Получих предложението от Арда (Кърджали) и имах няколко дни да го обмисля. Доста голяма част от спортно-техническите разбирания ни съвпаднаха с ръководството на клуба и затова приех. Най-важното за мен е това, че в Кърджали имат високи амбиции, опитват се да направят един сериозен футболен проект, който включва както спортно-техническата част, така и изграждането на едно модерно съоръжение.

За този сезон е ясно, че Арда е във втората осмица, а в зависимост от това как ще се доиграва – дали пълния сезон или една част от него, вече може да се говори за краткосрочни цели. На този етап по-важното е това как ще  изглежда отбора през новото първенство“, заяви носителят на Купата и Суперкупата на България с Ботев (Пловдив) пред БНР.

Белия призна, че все още загубеният финал от Локомотив за Купата на България е най-голямата му болка.

Президентът на Арда Петър Пешев пък разкри пред Дарик и dsport, че идеята на клуба отборът да разчита само на българи от следващия сезон е допаднала доста на новия треньор Николай Киров.

„Николай Киров вече е нашият нов треньор и мисля, че всички трябва да са спокойни. Договорът му е за довършване на този сезон плюс още една година. Само с него сме преговаряли. Трябваше да се видим и да уточним някои детайли. Нямахме разминавания.

Казахме му всичко, което трябва да знае. Кои са наличните ни футболисти, вижданията на клуба да работим само с българи, което му допадна доста“, заяви Пешев.

„В клуба останаха Леони, Ховсепян и Лукас Мартинс. Техните договори свършват и ще си търсят други клубове от лятото. Доколкото гледам по телевизията случаите се увеличават и сме далеч от подновяване на тренировки.

Екипът на Стамен Белчев бе в клуба, Киров идва с един помощник на този етап. Арда продължава да се бори за своето оцеляване, ако има доиграване на първенството“, каза още президентът на Арда.

Подобни статии

Top