Николай Радев е кандидатът за кмет на БСП за местния вот

Седем бяха номинациите за кандидат-кмет

Николай Радев е кандидатът на БСП за кмет на Пловдив. Това стана ясно след гласуване с таен вот на градската конференция на партията, съобщи Радио Пловдив.

Директорът на Аглийската гимназия и председател на групата на социалистите в Пловдивския общински съвет спечели сред останалите седем номинирани със 71 гласа. След него, с 30 гласа, остана Минка Сърнешка.  Очаквайте подробности и за листата за общински съветници.

Градската конференция на БСП определи кандидата за кмет на Пловдив сред общо седмина номинирани. До края обаче стигнаха само Радев и Сърнешка. Останалите кандидати бяха Диана Димитрова, Калин Милчев, Петър Бояджиев, Румен Григоров и Тодор Кръстев.

Преди тайния вот номинираните кандидати за кмет представиха своите управленски виждания и проекти за Пловдив. Представена бе и предизборната платформа за Пловдив. По думите на Николай Радев, който е председател на комисията за изготвянето ѝ, тя е под надслов „Пловдив на Хората“ и предлага нов социален модел на управление на града с приоритети здравеопазване, образование,условия за бизнеса, подобряване на сигурността и обществения ред на гражданите.

1 2

Подобни статии

Top