Николай Радев: Оценката на БСП за новото ръководство на града не е висока (ВИДЕО)

Не е ясно какво ще става с Пловдив утре, следващия месец или до края на мандата

„Оценката за новото ръководство на града на БСП е ясно, че меко казано, не е висока“. Това заяви пред журналисти днес лидерът на групата общински съветници на БСП Николай Радев.

„Ние не знаем какво ще става с Пловдив следващия ден, следващия месец или до края на мандата. Едва ли има пловдивчанин, който да знае какво ще се случва. Обещаха ни един кредит от Европейската банка, ясно е, че този кредит няма да се случи. Сега тръгнахме да се чудим други кредити откъде да вземем“, добави Радев.

Според социалиста най-големият приоритет за града в момента е преструктурирането на бюджета на Пловдив. По думите му БСП винаги е поставяло въпроса, че бюджетът на града трябва да е с ясни приоритети.

„Към момента зам.-кметът, който отговаря за бюджета г-н Кирчев твърди, че дотук дупката в бюджета вече е 17 милиона. Ясно е, че хората, когато попреминат нещата с коронавируса, макар че тук тези дни се вижда, че те не преминават, ще отидат и няма как да не си платят данъците на къщите, апартаментите и колите. Т.е. голяма част от парите ще се съберат, но въпреки това дупката в бюджета ще бъде много сериозна“, подчерта Николай Радев. И допълни, че именно сега трябва да е ясно кои ще са приоритетите, за които парите няма да бъдат пипани.

„Но към момента, виждаме сериозна управленска немощ в екипа на кмета Здравко Димитров. И, това, коео също е много опасно в града: В момента няма политическа сила, която да отговаря за това, което се случва. Групата на ГЕРБ с кмета Здравко Димитров по много въпроси не са на едно и също мнение. Липсата на политическа отговорност, бягането на ГЕРБ от тази отговорност, е много лошо за перспективите. Ние не знаем какво ще се случва утре, камо ли да говорим за края на мандата“, отново натърти дългогодишният старейшина в местния парламент.

„Нашето предложение категорично ще бъде именно в тази насока – запазване на средствата, които са за образование, здравеопазване и социални дейности, които са нашите приоритети и насочване на дейности, облекчаване на данъци и такси, които общината може да си позволи, за запазване на бизнеса на Пловдив“, категоричен беше социалистът.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top