Николай Табаков представя новия си роман „Нула време”

Eдин от най-талантливите съвременни белетристи Николай Табаков ще представи в Асеновград последния си роман „Нула време” .

Това е 11-та книга на автора, който е няколко години живее в близкото село Яврово. Литературният критик Никола Иванов казва за Николай Табаков, че той несъмнено е автентичен разказвач, който разчита на конкретните си преживявания и наблюдения върху живота в ежедневните му проявления, които умее да обобщи и универсализира.

Той прави литература без маниерност, без да смуче от пръстите, защото е автор с биография.

Събитията в „Нула време” се развиват в северозападна България, на границата между трите съседски държави – България, Румъния и Сърбия, а действието съвпада с пускането на ферибота Видин – Калафат.

Персонажите в творбата са представени с интересни имена, разкриващи техния характер – Кольо Бубалази, кметът Торлашки, Петър Иде-Му-Отръки, ромът Рушди, Сиси Запетайката, Барабан Капитански и други.

Всеки един от тях търси сам за себе смисъла на своят живот на фона на събитията, които се случват. Това е и екзистенциалният въпрос, на който Николай Табаков търси отговори в своята последна творба.

 Премиерата в Асеновград ще бъде от 17.30 ч. във фоайето на библиотеката с вход свободен.

Подобни статии

Top