Николина Чакърдъкова ще пее в Колодрума. Тя обаче не знае (ВИДЕО)

Името на народната певица бе замесено в крупна измама

Ромско сдружение, чийто офис е базиран в Столипиново, за малко да се облажи с 15 хиляди лева, използвайки за параван ЮНЕСКО, а за патрон – председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Сдружението „Всички заедно за една кауза“ било използвано за посредник от млад мъж на име Венцислав Манчовски, който се представял за главен секретар на ЮНЕСКО у нас.

На благотворителния концерт, организиран от това сдружение в Колодрума следващия петък (19 октомври) , трябвало да пее популярната народна певица Николина Чакърдъкова и да участва нейният ансамбъл. Концертът на Чакърдъкова обаче се оказа кьорфишек, а самата певица и ансамбълът й изобщо не знаели, че са ангажирани не само да пеят, но и да участват в благотворителна кауза за закупуване на медицинска апаратура.

Местният парламент в Пловдив за малко да се поддаде на измамата

За крупната измама се разбра днес на сесията на пловдивския общински съвет. Схемата бе разкрита от председателя на местния парламент Савина Петкова, която, заедно с общински съветници, за малко да станат жертва на обиграни измамници.

Според Петкова Венцислав Манчовски на няколко пъти й звънял и настоятелно искал внесените чрез общинския съветник Айри Мурад в местния парламент документи, с които се искат парите за хонорара на фолклорната изпълнителка, да бъдат гласувани от Общинския съвет. Самата Петкова обаче провела множество разговори и с централата на ЮНЕСКО у нас, и с други организации и разбрала, че всички внесени в канцеларията на местния парламент документи, са фалшиви. Нещо повече – нито ЮНЕСКО, нито Цвета Караянчева знаели, че са замесени в подобна благотворителност.

На бланката имало два печата – на благоевградската организация на Национално студентско сдружение за образователен обмен АИЕСЕК България, с подписа на Манчовски и на Българо-виетнамската промишлена палата. Според Петкова обаче, след нейна проверка се оказало, че Манчовски никога не е работил в международната организация.

„Предполага се, че става дума за документна измама“, посочи от трибуната Савина Петкова и остави на старейшините да преценят как да гласуват. В крайна сметка съветниците отхвърлиха предложението, а тримата представители на сдружението „Всички заедно за една кауза“ се измъкнаха тихомълком от пленарната зала.

От ромското сдружение разбрали за измамата „в последния момент“

1 2

Подобни статии

Top