Нина Николина представя новия си концерт-спектакъл “Jazz & Traditions Vol.2“ на Празника на Пловдив - DC news

Нина Николина представя новия си концерт-спектакъл “Jazz & Traditions Vol.2“ на Празника на Пловдив

На откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“

“Jazz & Traditions Vol.2“ е името на новата концертна програма на Нина Николина, която пловдивчани и гости на града ще чуят навръх Празника на Пловдив – 6-ти септември, когато честваме и 137 години от Съединението на България.

На откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на община Пловдив, от 19.30 часа, в този концерт-спектакъл  ще се срещнат традиция и съвременност, а публиката ще се наслади на великолепното музикално  съчетание на автентичен български фолклор с етно и джаз елементи.

На сцената с Нина Николина ще бъдат  Калин Вельов –  барабани и перкусии, Мартин Ташев –  тромпет и вокал, Мирослав Турийски – клавишни, Таня Първанова – вокал.

В репертоара са включени новите песни от предстоящия втори концертен албум на изпълнителката “Jazz & Traditions Vol.2 “, най-популярните песни „Излел е Дельо“, „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Свети Георги“, „Пуста младост“, „Катерино Моме“, представени в модерен микс от етно и джаз., както и неиздавани до момента български народни песни, които са погледнати по различен от традиционния начин, събиращ фолклор, етноджаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации.

В нов аранжимент публиката ще чуе хит синглите на изпълнителката „Ти“, „Тебе да вземем“ и „Сън“. Митове, легенди, истории и традиции, представени по модерен начин от гласа, който няма как да сбъркате, очакват публиката в спектакъла от Нина Николина. И всичко това с вход свободен в деня на Съединението и Празник на Пловдив – 6-ти септември!

Концертът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и на Министерство на културата.

Подобни статии

Top