Нина Рангелова се завърна в родния Пловдив (ВИДЕО)

Една от най-успешните български състезателки по плуване, която живее в САЩ, ще подкрепя българските плувци от мястото, откъдето тръгна за големия спорт

Една от най-успешните български състезателки по плуване Нина Рангелова, се завърна в родния Пловдив, където ще проследи предстоящите Олимпийски игри. От 10 години тя живее в САЩ, където учи, създава семейство и развива собствен бизнес, отново свързан с плуването.

В своята кариера Нина Рангелова участва на три Олимпиади, на 9 Световни и 9 Европейски първенства. Нейни са националните рекорди в 11 дисциплини на свободния стил в голям и малък басейн, а броят на поправените рекорди е над 70.

„Не мога и да си помисля за друго място, където да мога да проследя Олимпиадата и представянето на българските спортисти. Страшно много се радвам на всички. Децата са отишли на Олимпиада. Започват да постват снимки, от басейна, от олимпийското село“, сподели Нина Рангелова за БНТ.

Тя е впечатлена от броя и качествата на нашите млади плувци, които ще ни представят в Токио.

„Страхотно е да виждаме самия отбор да се разраства. Постиженията, които имат, класиранията, които правят, защото в крайна сметка, това са нещата, които вдъхновяват. Мисля, че всеки е готов да даде най-доброто от себе си. Важното е, че сме там, че са един отбор, че са сплотени, че са заедно, че представляват България“, каза още Рангелова.

Определено тази Олимпиада ще бъда по-различна, заради ограниченията и липсата на публика, но Нина Рангелова е убедена, че това няма да повлияе на нашите спортисти и, че ще демонстрират нужната психика на победители.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top