Нина Рангелова: Йосиф и целият отбор на България отвориха вратата на мечтите!

От името на някой, който се бореше, в това не толкова далечно време, благодаря на Диана, Йосиф, Антъни и Любо, заяви гордо голямата ни шампионка

Участничката на 2 Олимпиади Нина Рангелова направи вълнуващ коментар на успехите на българските плувци на европейското първенство в Будапеща. 30-годишната пловдивчанка, която е щастливо омъжена и преди няколко години се оттеглли от активния спорт, направи невероятев разрез на съвременното състояние на българското плуване и на класата на младите ни състезатели.

„Йосиф (и целият 🇧🇬 отбор в Будапеща) отвориха вратата на мечтите. Мечтите на цяло едно поколение — на всички деца, които сега вече знаят, че “такова чудо” е възможно! Това да бъдеш медалист за България от голямо плувно първенство е най-накрая РЕАЛНОСТ.

По време на полуфинала коментатора нарече Йосиф “a big question mark.” Типично по нашенски му хвърлих една хубава българска $&@#%, но това наистина ме накара да се замисля за начина, по който света гледа на българското плуване.

Не беше отдавна времето, когато националният отбор ходеше по Европейски и Световни първенства без масажист или лекар. Не беше отдавна времето, когато плувците ни трябваше да сядат до кофите с боклук, защото това беше единственото свободно място в тийм ерията, където можеш да се разтегнеш или да чакаш преди старта. Не беше отдавна времето, в което състезателите трябваше да сменят страна си, за да могат да продължават да плуват. Еми да, как иначе света да гледа на нашите състезатели освен като една голяма въпросителна… Но времената се променят. Е да, все още (явно) е по-добре да се готвиш извън родината, ако искаш да стигнеш до стълбичката и дори финалите, но и времето на това да се промени ще дойде. One step at a time!

От името на някой, който се бореше, в това не толкова далечно време, благодаря на Диана, Йосиф, Антъни и Любо, за това че дават надежда, кураж и най-вече самочувствие на всяко дете, във всеки един басейн в страната. И както обичам да казвам “If you can see it, you can be it.” Вие сте видяли, сега е времето да покажете това и на останалите. Бъдете вдъхновение мили мои, ходете с високо вдигнаха глава, защото вие го заслужавате! България го заслужава!“

Подобни статии

Top