Нинова не дойде за събора на Копривките (СНИМКИ)

Над 5 000 се събраха в емблематичната за социалистите местност

„БСП да стане обединител на всички политически сили в лявото пространство и реален изразител на  интереси на хората!”. За това настоя лидерът на социалистите в Пловдив област Георги Гергов от трибуната на традиционния деветосептемврийски събор  в местността „Копривките”.  „Само заедно имаме шанс да победим”, изтъкна още той и призова да се сложи край на вътрешното разделение.

Герогв не скри, че в БСП има противоречия, които не водят до покачване на доверието в партията. „Безобразията в държавата могат да бъдат спрени единствено от партията на народа, каквато е БСП”, посочи Гергов. Той подчерта, че структурата на социалистите в Пловдив област продължава да бъде все така сплотена и мобилизирана, а подмладяването в ръководните позиции е факт. „Ние сме организацията, която изнася кампании и печели избори”, припомни Гергов.

Той заяви, че всеки един социалист от Кърнаре до Лъки и от Първомай до Кричим заслужава уважението на националното ръководство.

„Нашата партия е такава, че не може да бъде управлявана еднолично. Тя не може да бъде мачкана или узурпирана”, подчерта Гергов.

Лидерът на БСП в Пловдив Красимир Трифонов поиска оставката на кабинета

Към хилядите участници в събора се обърна и председателят на ГС на БСП – Пловдив Красимир Трифонов. Той изтъкна, че паметта на хилядите загинали в антифашистката съпротива няма бъде забравена. Отговорността към миналото и бъдещето изисква смяна на сегашното управление, каза Трифонов и поиска оставката на кабинета.

Най-младият депутат в 44-то Народно събрание Теодора Халачева на свой ред също настоя да се сложи край на порочния управленски модел, който прогонва младите от България и ги превръща в невъзвращенци.

Народният представител Георги Търновалийски пък разби митовете на управляващите за икономически растеж и стабилност. Той формулира  и алтернативните политически послания: „Икономика с активна роля на държавата и високо ефективна индустрия! Образованието и здравеопазването не са търговска дейност!”.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не дойде на събора. Тя изпрати поздравителен адрес до участниците в събитието, на което присъстваха депутатите от Пловдив и областта, председателят на БАС Симеон Игнатов, кметове и съветници на левицата.

Подобни статии

Един коментар

Top