Нинова в Пловдив: Големите протести предстоят през октомври и ноември (СНИМКИ/ВИДЕО)

По думите на Нинова през есента хората ще протестират за хляб, тъй като правителството е неадекватно на ситуацията

„Оставката на кабинета е задължителна. Социално-икономическата криза, която се задава, е още един аргумент управляващите да сиходят по-бързо, защото са абсолютно неадекватни на обективната обстановка“. Това заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й ГЕРБ нямат нито мерки за преодоляване на кризата, нито за подкрепа на домакинствата. „Те са фиксирани в това, как да оцелеят през следващите пет месеца до редовните избори. Опитват се да оцелеят дали през нова конституция, дали през нова версия на експертен кабинет между БСП и ГЕРБ – търсят всякакви варианти да оцелеят и не вземат никакви мерки за преодоляване на социално-икономическата криза“, допълни Нинова.

Тя посочи, че депутатите от БСП са изпълнили обещанието си днес да са сред протестиращите, а не в пленарна зала. Лидерът на БСП прогнозира, че големите протести ще бъдат през октомври и ноември.

„Това ще са протести за хляб точно поради това, че правителството е неадекватно на ситуацията и не взема никакви мерки за преодоляване на кризата“, подчерта соцлидерката.

На въпрос как ще коментира думите на премиера Бойко Борисов, че мафията иска да свали правителството, тя бе категорична: „Мафията е на друго място!“.

Според Нинова членовете на партията искат да упражнят правото си на пряк избор

Що се отнася до прекия избор за лидер на БСП Нинова, която е сред кандидатите за председател на партията, призна, че не разбира действията на опонентите си, които призовавали социалистите да бойкотират прекия избор и да не гласуват.

„Това е най-демократичното право, за пръв път се дава на всеки член, всички искат да си го упражнят. Не разбирам другите кандидати, защо се страхуват от това народът да се произнесе. Да призоваваш да не се гласува означава да отричаш най-изконното човешко право – правото на глас. Виждам, че се правят опити да се бойкотира прекия избор, това не е за първи път, през последните четири години се е случвало много пъти, но не го разбирам“, каза Нинова. По думите й най-нормалното и морално нещо било членовете на партията да се произнесат и да посочат лидера измежду който и да е от кандидатите.

Според нея членовете на партията категорично искат да упражнят правото си на глас в пряк избор. Тя добави, че има вече отказали се кандидати, които са обявили, че се връщат отново в надпреварата.

1 2

Подобни статии

Top