Нинова за Гергов: Ако му е останало и най-малко достойнство, да се оттегли от партията

Соцлидерът припомни, че Гергов не за пръв път хвали правителството на Борисов

„Г-н Георги Гергов твърди, че парламентът не трябва да се свиква, а министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Неговите предложения влизат в сериозна конфронтация с решения на колективните органи на партията. Винаги сме държали на Конституцията, на правовата държава, на взаимния контрол между властите. Гергов удря в същностни политики на БСП“. Това заяви в студиото на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод последните изяви на Георги Гергов.

Тя припомни, че той не за пръв  излиза и хвали правителството на Борисов, критикувайки същевременно БСП.

„Така става, когато получи 43 млн. лв. за дупката във Варна, така става, когато получи поредния кредит от банката за развитие. Искам да съм много ясна – след тази реакция в партията и всички нейни структури, на базата изпратено от него писмо, смятам, че ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията. Ще кажа и много ясно – политиката не е търговия. Винаги ще се противопоставям на опитите БСП да бъде използвана като параван за лични икономически интереси. БСП не се продава. Политика се прави с грижа за хората, а не с грижа за частния интерес“, каза лидерката на социалистите.

Корнелия Нинова смята, че е време Гергов да избере в коя партия членува, ще се съобразява ли с колективните интереси на партията или ще гони само личният си интерес. „Да определи в кой отбор иска да играе“, каза още тя.

Подобни статии

Един коментар

  1. Стоян Минков написа:

    Черна неблагодарност! Корнелия е свикнала да е гьонсурат, но да се крие зад партията, която доведе до фалит не очаквах!

Top