Нито една номинация за „Почетен гражданин“ на Асеновград до днес

Новият почетен гражданин се удостоява със званието в Деня на Асеновград

До момента в Общинския съвет в Асеновград  не е постъпило нито едно предложение за удостояване със званието „Почетен гражданин  на Асеновград“.

Хората може би очакват края на извънредното положение, за да се ориентират в ситуацията и да предприемат действия.

Според правилата номинации за удостояване със званието се приемат до деня на сесията, която този месец ще е на 27 май. Кандидат за носител на титлата може да бъде всеки гражданин, общественик или личност с принос в развитието или популяризирането на града. Номинациите се внасят от инициативен комитет, група или организация.

Местният парламент няма право да обсъжда предложените имена. Според регламента точката влиза като първа в дневния ред на заседанието, като вотът е таен. Почетен гражданин става всеки, който събере 17 от гласовете на съветниците.

Новият почетен гражданин се удостоява със званието в Деня на Асеновград, който тази година трябва да се чества на  31 май. Церемонията се провежда на НПК „Асенова крепост“ .

Все още  общината няма позиция дали Асеновград  ще отбележи празника на града, макар и без  богатата програма, която традиционно съпътства този ден.

 

 

Подобни статии

Top