НОИ отваря врати за пенсионери

Ден на отворените врати

в офисите на териториалните поделения на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ) ще има днес, тъй като се отбелязва Международния ден на възрастните хора.

В обособени и изнесени приемни служителите на института ще отговарят на запитвания за придобиването право на пенсия, актуалните изисквания за пенсиониране в различните категории труд и възможностите за закупуване на недостигащ осигурителен стаж.

Служители от НОИ пък  ще посетят заведения за социални услуги за възрастни хора в страната.

Планирани са посещения на ръководители на ТП на НОИ и експерти от службите за среща и консултации в домове за стари хора в Кърджали, Айтос, Пазарджик, с. Главиница, Старозагорски минерални бани, Вълчедръм, Хасково, с. Фатово – област Смолян.

Със същата мисия ще бъдат посетени пенсионерски клубове в Кърджали, Плевен и Благоевград, Дом за възрастни хора със сетивни нарушения – Хасково, Дом за възрастни с физически нарушения – Кюстендил.

С интензивната информационна кампания в Деня на отворените врати НОИ продължава утвърдената линия да запознава възможно повече хора със социално осигурителните им права.

Подобни статии

Top