Номинираха пловдивска правозащитничка за "Жена на действието" в Европа - DC news

Номинираха пловдивска правозащитничка за „Жена на действието“ в Европа

Адвокат Милена Кадиева е сред тримата финалисти в категорията за наградите „Жени на Европа за 2019 г.“

Милена Кадиева, основател на Фондация „Джендър алтернативи“ и международен адвокат-защитник на човешки права е сред тримата финалисти на номинациите за наградите „Жени на Европа за 2019г.“ в категорията „Жена на действието“. Европейското международно движение и Европейското женско лоби ще бъдат домакини на четвъртото издание на наградите „Жени на Европа

„За мен е чест да участвам активно в наградата „Жени на Европа“, чието жури председателствам от 2017 г. Наградите помагат да хвърлят светлина върху успешните жени, които оформят нашето общество със своите постижения, страст и идеи. Никога не трябва да подценяваме силата и влиянието, което жените могат да окажат за постигане на положителни промени в политиката, в икономиката и в обществото ни като цяло. Нашата работа обаче далеч не е приключена“, казва Ева Мейдъл, евродепутат и председател на Международното европейско движение.

Наградите „Жени на Европа“ се присъждат в четири категории:

ЖЕНА С ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА – за демонстриране на изключително политическо лидерство в Европа

ЖЕНА НА ДЕЙСТВИЕТО –  за предприемане на извънредни действия за защита на права на базисно ниво в Европа. В тази категория адв. Милена Кадиева е сред финалните три номинации, които са селектирани сред общо 15 предложения.

ЖЕНА В БИЗНЕСА – за насърчаване на европейската интеграция с предприемачески дух.

ЖЕНА В МЛАДЕЖКИЯ АКТИВИЗЪМ – За жени на възраст от 15 до 30 години, засилващи гласа на младите жени в Европа.

На церемонията ще присъства и младата еко-активистка Грета Тунберг, която е сред финалните номинации и основен фаворит за получаване на наградата в категорията ЖЕНА В МЛАДЕЖКИЯ АКТИВИЗЪМ за 2019г.

Наградите „Жени на Европа“ се раздават ежегодно в чест на жени, които се стремят да развиват европейския проект в професионален или частен капацитет. В Европа ролята на жените остава до голяма степен непризната и все още трябва да бъде подкрепена, подчертавана и все по-призната. Като такива наградите показват жизненоважния принос на жените и се стремят да увеличат присъствието и участието на жени във формирането на Европа и нейното бъдеще.

Адв. Милена Кадиева е поканена и ще присъства на връчването на наградите в Брюксел.

Източник: europeanmovement.eu, genderalternatives.org

Подобни статии

Top