Норвежката фолк/ембиънт банда Wardruna с концерт на Античния тази вечер - DC news

Норвежката фолк/ембиънт банда Wardruna с концерт на Античния тази вечер

Концертът е част от световното турне „Nordic Nights Summer Open Air Tour“

Норвежката фолк/ембиънт банда Wardruna ще изнесе тази вечер концерт на Античния театър в Пловдив. Концертът бе  отложен заради рестрикциите за пътуване и ограничен капацитет за провеждане на събития в България, наложени поради пандемията от Covid-19.  Той е част от световното турне „Nordic Nights Summer Open Air Tour“ и ще бъде мащабен и специален като продукция и реализация на сцената на Античен Театър Пловдив.

Въпреки неблагоприятната метеорологична прогноза за дъжд днес, групата държи и е твърдо решена да не променя специално избраната локация на събитието и то да се състои както е предварително планирано на сцената на Античен Театър Пловдив.

Организаторите от EventEase, Nordic Soundscapes Bulgaria и By Norse Music обявиха и включването към концерта на още две имена, а именно – норвежката банда Kalandra и дуото Lindy Fay-Hella & Dei Farne.

На така обявеното турне, Wardruna ще представят на живо и чисто новия си албум Kvitravn (Бял гарван) като шоуто ще има специфични декори, в които групата да се потопи с традиционните за изпълненията си иструменти, и разбира се – при магическа атмосфера, която както самата музика, така и всеки пърформанс на Wardruna носи. И изобщо, както ще чуете от фенове, вече присъствали на концерт на Wardruna, „това не е просто концерт, а ритуал!“

Началото на концерта е от 19:00 ч.

Предвид прогнозата за дъжд, организаторите апелират към публиката, да бъде подготвена за по-хладно време и всеки да се погрижи за своя комфорт като си подсигури съобразени дрехи за дъжд, дъждобран или чадър. Ползването на чадъри се разрешава, но с необходимата съобразителност, за да не се пречи на видимостта на останалите гости.

Настаняването на феновете ще бъде подпомогнато от стюарди на място, които да упътят хората по сектори. Билетите за всички сектори са неномерирани и ще бъдат запълнени спрямо времето на пристигане на публиката в съответния сектор. Няма да бъде възможно влизането обратно в театъра, след като веднъж сте го напуснали.

Деца до 12 години влизат безплатно, придружени от родител, който представи билет за вход.
На място ще бъдат изградени щандове за продажба на лицензирани продукти на артистите, които самите те носят за шоуто.

Забранява се внасянето на остри предмети и оръжия, храни и напитки. Забранява се и внасянето на фотоапарати със сменяеми обективи.

Не се разрешава професионално фото и видеозаснемане от лица, които не са акредитирани. Нарушителите ще бъдат помолени да напуснат и поканени да се върнат без съответната техника.

Подобни статии

Top