Нощ на учените в Регионалния природонаучен музей – Пловдив

Европейската нощ на науката ще се проведе  с мащабна програма

REFRESH (Relate, Experience, Find Research Everywhere and SHare) е 20-месечен иновативен проект, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“.

През 2019 по случай Европейската столица на културата в Пловдив е предвидена богата програма, като Регионалният природонаучен музей е една от локациите домакини на събитието.

Вижте програмата: 

18:00-19:00

Наука в града REFRESH:

Зала Планетариум

„Уикипедия в науката: дали, кога и как?“  Среща разговор за ролята на Уикипедия в популяризирането на науката, културното наследство и познанието като цяло. Представя: доц. д-р Вася Атанасова от Институт по биофизика и биомедицинско инженерство, БАН и Уикипедия на български език.

20:00-21:00

Магия REFRESH:

Зала Планетариум

Прожекция в работен вид на филма „Поглед от ръба“ – Късометражен филм за шестима души, които се озовават разпръснати из дванадесет места в България, докато се борят да открият своето място, принадлежност и общност. Чрез езика на съвременния танц, преплитащите им се съдби дават на зрителя един поглед от ръба на границите на човешките емоции и разум.

Ще имате възможност първи да се докоснете до филма преди неговата официална премиера и да дадете ценна обратна връзка на екипа преди финализирането му.

Локациите за снимки включват Пловдив, Проходна пещера, крепост Овеч, Слънчев бряг, Музеят на религиите в Стара Загора, Мраморното езеро и други.

1 2

Top