Носител на „Златната топка“ защитава Украйна на фронта

61-годишната легенда на Динамо (Киев) Игор Беланов влезе в окопите и хвана калашник заедно с украинските войници

Един от най-големите нападатели на 80-те години – Игор Беланов, се включи в отбраната на Украйна срещу руската инвазия. Той се превърна в поредния голям спортист, който изразява готовност да се бори за родината си.

През 1986 година Беланов спечели най-голямото индивидуално отличие във футбола „Златната топка“. Тогава направи голям фурор както на клубно, така и на международно ниво. С екипа на СССР на Мондиала в Мексико вкара хеттрик на Белгия, а с Динамо (Киев) триумфира в Купата на носителите на купи в Европа и първенството на Съветския съюз.

61-годишният Беланов публикува няколко снимки заедно с украински войници, като на една от тях държи калашник. Не е ясно доколко е боеспособен, но със сигурност може да мотивира допълнително украинските войски.

Легендарният нападател е в близки отношения с Христо Стоичков. Той беше в България за бенефиса на Камата през 2016 година.

„Невероятен кураж и неуморим боен дух. С всичко това и с много повече се характеризират въоръжените сили на Украйна. Ние сме с вас! Мир за Украйна и слава за всеки, който се изправи срещу окупаторите, дошли да унищожат родината ни и да отнемат свободата ни, Героични Хора! Вярвам в бързата ни победа! Слава за Украйна!“, написа под снимките самият Беланов.

Подобни статии

Top