Нов автомобил за социалния патронаж в село Брестовица (СНИМКИ)

Автомобилът бе закупен от община „Родопи“

Нов автомобил закупи община „Родопи”. Придобивката ще се използва за нуждите на социалния патронаж в село Брестовица. Това е поредният ангажимент, който  новото ръководство изпълнява към жителите на общината. Така ще се подобри качеството на услугата при извършване на здравно и психологическо консултиране по домовете на възрастни хора, живеещи в отдалечени райони.

Ключовете за новата кола бяха връчени лично на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов.

Социалната услуга предоставя пакет от  грижи и медицинско обслужване ,затова сме длъжни да осигурим сигурност . Разбира се и колкото е възможно повече допълнителни места, защото това е една от основните ни задачи”, коментира кметът Павел Михайлов.

В село Брестовица 52 души се възползват от услугата. Желаещите обаче са повече. „Старият автомобил, който досега беше в полза на  социалния патронаж  е технически неизправен и не отговаря на условията на Агенцията по храните” , коментира директорът Мария Тасева. Тя остана изключително доволна от новината. „Услугите, които социалният патронаж предоставя са незаменими за самотните, възрастнини и болни хора”, добави Тасева.

„С новия автомобил ще могат да се обхванат много повече нуждаещи се.  Става дума за лекотоварен бус „Форд”, който е в отлично състояние и с него ще подобрим тази услуга”, каза заместник-кметът на община „Родопи” Владимир Маринов.

Подобни статии

Top