Нов дилър на дрога закопчаха в Пазарджик - DC news

Нов дилър на дрога закопчаха в Пазарджик

Солидно количество дрога и акцизни стоки без бандерол са иззели служители на пазарджишката полиция в акция срещу нелегалната търговия с наркотични вещества

В жилището на 21-годишния И.А., жител на квартал „Изток“ в областния град, органите на реда открили полиетиленов плик пълен със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Намерени са и вече подготвени 74 малки полиетилеови топчета, съдържащи от същия по вид дрога. Заедно с тях полицаите намерили заготовки за разфасоване и оформяне на дозите, електронна везна, както и множество лични документи оставени в залог на дилъра от негови клиенти.

Иззета е цялата намерена дрога, която е с обща маса от близо 90 грама. Според криминалистите от нея е можело да бъдат изработени над 500 малки дози с така наречената „къпана трева“. Дилърът е неизвестен на органите на реда до момента, няма криминални прояви и регистрации. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В хода на акцията служителите на полицейския участък спрели за проверка и лек автомобил „Рено“, управляван от живеещия в квартала Й.К.- 57г. Мъжът превозвал с колата си три полиетиленови чувала с общо 30.4 килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Стоката е иззета, а спрямо притежателя и се води бързо производство.

Подобни статии

Top