Нов голям пожар в Хисарско, този път в Михилци (СНИМКИ)

Вертолет „Кугар“ гаси пламъците от въздуха

Около 200 души се борят с нова огнена стихия, която се вихри над хисарското село Михилци. Пожарът е пламнал снощи около 22 часа, едновременно с него е имало и 4 пожара край съседния град Баня, който се намира на територията на община Карлово.

Според директора на РДПБЗН в Пловдив комисар Георги Манкараков, че пожарите са умишлени. Огнищата в Баня са били загасени тази нощ, този в хисарското село Михилци е бил локализиран, но заради силния вятър се е разпалил отново. В момента гори широколистна гора.

Комисар Мангараков съобщи още, че е поискан хеликоптер, който се очаква да се включи в гасенето и да облива от въздуха, за да се потуши стихията. Няма опасност за селото и къщите на хората.

Военнослужещи от 24-а авиационна база – Крумово с вертолет „Кугар“ се включиха в дейностите за овладяването на огнената стихия в района на Михилци, съобщиха от Министерство на отбраната. Вертолетът излетя от авиобазата в 13.25 ч. днес, 7 август. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия район с вода посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”, с която е снабден вертолетът.

33-ма бойци от Карловската бригада също участват в гасенето на огъня

Тази сутрин и 33-ма военнослужещи от 3-и механизиран батальон на 61-а Стрямска механизирана бригада – Карлово се включиха в гасенето на големия горски пожар, възникнал край хисарското село Михилци. Ръководител на формированието е старши лейтенант Станимир Караджов. Военнослужещите помагат на пожарникарите за овладяването на огнената стихия. Действията им се координират от командира на батальона подполковник Пейчо Генов.

1 2

Подобни статии

Top